Marsun rasvarauhasen puhdistus

22.10.2017

Rasvarauhanen, mikä se on ? Pääsi omasta suustani aloitettuani pet näyttelyissä käynnit. Rasvarauhanen todella likainen, kuului pet- tuomarin arvio. Olin ehkä hiukan järkyttynyt, olenko laiminlyönyt niin pahasti marsujeni hoidon, että ihan likainen jokin paikka. Todella hienosti tuomari kertoi mikä on rasvarauhanen eli rasvis. Sieltähän se marsun oletetun hännän kohdalta löytyy, tunnistat rasvaisuudesta kun siihen näppisi löydät. No niinhän siellä oli, hyyh...pääsi suustani. 

Saatiin toki hyvät ohjeet rasviksen pesuun. Silmämeikinpuhdistusainetta nestemmäistä, sellaista millä lähtee jopa vedenkestävä silmämeikki, sitä vaikka puhdistuspumpulilla reilusti rasvikseen. Tämän jälkee anna vaikuttaa n.5-10 min. Marsulta voit leikata vaikka kynnet sillä aikaa, hoitaa tassunpohjat tai kampailla &karstailla irtokarvat. Tämän jälkeen laita vielä tippa fairya rasvikseen, anna vielä hetki vaikuttaa 1-2min. ja vauvan pehmeähammasharja jonka kastat lämpimään veteen ja kevyesti harjaat rasviksen kohtaa. Saa vaahdota. Varovasti voit kynnellä myös irroittaa rasvis laattoja. Jos kuitenkin rasvaisuus jää, toista uudelleen ja anna vaikuttaa vaikka hetki pidempään. Rasvista ei kuitenkaan saa hangata, jottei iho ärsyynny. Teddyillä pesen lopuksi karkeakarvaisen koiran shamppoolla tai lv- palasaippualla lopuksi takamuksen. 

Kotimarsuilla joilla kovin rasvis rasvoittuu, voit kokeillu puhdistuksen jälkeen rasvikseen vaikka perunajauhoja tai vauvan talkkia. Näyttelyissä jauhoinen takamus on kuitenkin este :D, eli muistathan pestä talkit pois ennen näyttelyitä.

Puhdas rasvis ei tunnu eikä näy